KJEKS MED SITRON OG LAKRISS

Veganske sitronkjeks med lakris (12 stk)



ANNELI ANDERSSON

Annelie Andersson driver bloggen Blomster & Bakverk som er en herlig kombinasjon av baking, vegetaroppskrifter og hagetips – alt illustrert med vakre bilder.




INGREDIENSER

50 g (0,5 dl) kokosolje
95 g (0,75 dl) ekte lønnesirup
1 sitron, ca. 1 ss revet skall og 1 ss presset sitronsaft
150 g (3 dl) mandelmel
2 ss kokosmel
2 ts lakrispulver Asia
0,5 ts natron en klype salt


SØTE eller SALTE lakrisbiter

FORBEREDELSER

1. Start med å smelte kokosolje på lav varme i en liten kjele. Legg til side. Bland inn lønnesirup, revet sitronskall og presset sitronsaft. Rør.
2. Ta ut en bolle og bland sammen mandelmel, kokosmel, lakrispulver, natron og en klype salt. Vend de våte ingrediensene inn i det tørre og bland alt sammen. Sett kakedeigen i kjøleskapet i ca. en halvtime. Deigen kan føles litt løs, men ikke tilsett mer mel.
3. Sett ovnen på 175°. Ta ut et brett og dekk med bakepapir.
4. Ta deigen ut av kjøleskapet og form runde kuler, ca. 25 g (2 ss) per kjeks. Legg kulene på brettet og trykk dem litt ned.
5. Noe som er veldig godt er en bit SØTT eller SALT på hver kjeks før du trykker på dem. De inneholder imidlertid både gluten og hvitt sukker, så hopp over dette hvis det ikke passer deg.
6. Stek kakene midt i ovnen i ca 10-12 minutter og la de avkjøles helt på bakepapir.


KJEKS MED SITRON OG LAKRISS

Veganske sitronkjeks med lakris

Populärt

Svenskjävlar!
SALG
1-3 arbeidsdager
80kr 100kr
Legg i handlekurven
Salmiakpulver
Midlertidig tomt
Banana Nostalgia
SALG
3-6 arbeidsdager
80kr 100kr
Legg i handlekurven
Smålänningar!
SALG
3-6 arbeidsdager
80kr 100kr
Legg i handlekurven
Logg inn