Rasmus Ragnarsson & Christian Haupt

OM OSS

vår historia och framtid


iceland

INSPIRASJONEN

Christian Haupt og hans kone Camilla har vært lakrisentusiaster i lang til, og i 2012 hadde Christian planer om å begynne å produsere sjokolade. Men etter en ferie på Island i 2013 endret han mening og bestemte seg for å fokusere på lakris.

“På Island ble jeg inspirert av hvordan de blandet lakris og sjokolade, og da jeg kom hjem fra ferien min startet jeg Haupt Lakrits med det samme”, sier Christian.

Deretter fulgte en lengre periode der Christian og kollegaene hans søkte etter ingredienser og leverandører fra hele verden. Og målet var klart fra starten av – å skape den beste lakrisen i verden. De ønsket å skape en søt og salt lakris som skilte seg fra eksisterende lakris, og også å lage sjokoladetrukket lakris.

Maskiner ble anskaffet, folk ble innleid og de fant passende lokaler i Kista, like nord for Stockholm. Nå var de klare for drift!

LANSERINGEN

Akkurat i tide for den svenske lakrisfestivalen i Stockholm i mars 2014 var de i stand til å lansere sine første to produkter, CHOK og KRISP, som begge var inspirert av den islandske sjokolade/lakris-kombinasjonen. Produktene var sjokoladetrukket lakris – én med en sprø sukkerskorpe og den andre rullet i asiatisk lakrispulver.

“Vi rakk ikke å motta produktemballasjen vår i tide, så vi måtte skynde oss ut å kjøpe midlertidige glassbeholdere, og vi måtte sette på etiketter veldig sent kvelden før lakrisfestivalen åpnet.”, sier Christian og ler.

Selv om det kom i feil emballasje, likte de festivalbesøkende produktet, noe som ga selskapet en energiboost, og i mai 2014 ble de første produktboksene levert til videreselgere i Sverige.

 

Christian Haupt med kollegor
Lakritsbitar

SØT OG SALT

Etter lakrisfestivalen fokuserte de på å fullføre oppskriften på søt og salt lakris, og etter å ha testet godt over 50 ulike oppskrifter i august 2014, presenterte de lakrisen sin som inneholder 9% rålakrispulver fra Calabria og som utfordrer synet på lakris som godteri.

Christian fortsetter, “Når vi treffer kunder gir det en god følelse når de smaker på lakrisen vår for første gang. De fleste blir overrasket over hvor intenst og «voksent» lakris kan smake”

LAKRIS ER I ENDRING

Christian og kollegaene hans tror at lakris som godteri kommer til å endre seg, og de ønsker å lede den endringen.

“For omtrent 30 år siden var det mange som oppdaget mørk sjokolade av høy kvalitet etter å kun ha spist melkesjokolade tidligere. Vi er sikre på at det samme kommer til å skje med lakris, og vi tror at mange vil bli mer oppmerksomme på opphavet til ingrediensene, tilvirkningsmetoder og hvilke tilsetningsstoffer som blir brukt.”, sier Christian.
Lakrits i fabriken


lakrits

Fremtiden

Dette er bare begynnelsen for Haupt Lakrits, og de vil fortsette å tøye grensene for hvordan lakris kan smake og brukes.

“Vi håper at så mange som mulig vil følge oss på denne reisen. Snakk gjerne med oss når vi presenterer produktene våre i butikker, på festivaler og markeder, eller følg oss på Facebook, Instragram, YouTube eller andre sosiale medier. Vi setter pris på alle tilbakemeldinger – gode eller dårlige.”, konkluderer Christian.

 

OM CHRISTIAN HAUPT

Christian Haupt har de siste femten årene jobbet som en entreprenør og investor – hovedsaklig innenfor gaming, sport og IT. Hans største og mest velkjente selskap var Expekt.com – et spillselskap han grunnla sammen med Conny Gesar, som de solgte i 2009. Christian har også vært deleier av Parbet, SvenskaFans, og er fremdeles eier av og investor i noen få mindre selskaper.

 

Haupt logga

OM HAUPT LAKRITS

Haupt Lakrits tilvirker og selger søt- og saltlakris, sjokoladetrukket lakris, samt lakrisprodukter for matlaging og baking. Felles for alle deres produkter er omsorgen rundt opphav, tilvirkningsmetoder og ingredienser. Selskapet drives av Rasmus Ragnarsson med ansatte, og har en mindre fabrikk i Jordbro, like sør for Stockholm.

 

KONTAKTDETALJER

Christian Haupt, eier og grunnlegger
christian.haupt@lakrits.se

Rasmus Ragnarsson, CEO
rasmus.ragnarsson@lakrits.se

Haupt Lakrits
Rörvägen 60
136 50 Jordbro
Sverige
info@lakrits.se
Tel: 08-81 81 00

 

knappar telefon
lakrits

BILDER OG VIDEOER

Høyoppløselige pressefoto

 

OM LAKRIS

Du kan finne mer informasjon om lakris her.

 

Logg inn