KJEKS MED LAKRIS OG SESAM

For ostebrettet eller en kveldskopp med te (1 tallerken)



ANNELI ANDERSSON

Annelie Andersson driver bloggen Blomster & Bakverk, som er en herlig kombinasjon av baking, vegetaroppskrifter og hagetips – alt illustrert med vakre bilder.

Blomster & Bakverk  blomsterochbakverk  anneliesblomsterochbakverk


INGREDIENSER

125 g (2 dl) sesamfrø uten skall
25 g (0,5 dl) kikertmel
25 g (0,5 dl) bokhveteflak
10 g (1 ss) fiberhusk
2-3 ts lakrispulver fra Calabria
0,5 ts salt
45 g (0,5 dl) kokosolje
220 g (2,5 dl) varmt vann

Strø:
Havsalt og evt. lakrisgranulat

FORBEREDELSER

1. Sett ovnen på 150 grader.
2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
3. Kok opp vannet og tilsett sammen med kokosolje.
4. Rør alt raskt sammen til kokosoljen smelter og røren er jevn.
5. La svelle i ca 5 minutter.
6. Ha røren på et bakepapirkledd brett og fordel den utover så mye som mulig.
7. Da synes jeg det er lettest å legge et ark med bakepapir oppå røren og ved hjelp av en kjevle flate ut røren til den dekker hele platen.
8. Trekk så av papiret og strø litt havsalt over. Og hvis du, som meg, elsker smaken av lakris, dryss litt lakrisgranulat over den.
9. Sett nå brettet midt i ovnen og stek i totalt 50 minutter. Jeg pleier å ta brettet ut etter 20 minutter og skjære i biter, og så fortsette å steke i ytterligere 30 minutter.
10. Når den er ferdig stekt, slår du av ovnen og lar brettet stå på ettervarmen i 30-45 minutter. Kjenn etter at den er helt gjennomstekt og tørr. Og har du delt den vil den falle fra hverandre i fine biter. Ellers går det fint å knekke den.

Oppbevares tørt i en krukke med lokk.
Lakris- og sesamkjeksene er fri for både gluten, egg og melk.


KJEKS MED LAKRIS OG SESAM

For ostebrettet eller en kveldskopp med te

Populärt

Salmiakpulver
1-3 arbeidsdager
Legg i handlekurven
Svenskjävlar!
1-3 arbeidsdager
Legg i handlekurven
Svenskjävlar! xxl
SALG
1-3 arbeidsdager
200kr 400kr
Legg i handlekurven
Banana Nostalgia
3-6 arbeidsdager
Legg i handlekurven
Logg inn