BRINGEBÆR OG LAKRIS PANNA COTTAA

tradisjonell italiensk dessert med lakris (4 porsjoner)



FREDRIK NYLÉN

Fredrik Nylén ble nummer to i Hela Sverige Bakar i 2013. er en selverklært bakenerd som blogger på Allas og har skrevet flere bøker om baking.

Allas  fredriksfika  fredriksfika


INGREDIENSER

BRINGEBÆR PANNA COTTA
2 dl fløte
2 dl friske eller frosne bringebær
2 ss granulert sukker
1 gelatinplater

LAKRIS PANNA COTTA
2 dl fløte
2 ss saltet lakrispulver fra Asia
2 ss perlesukker 1 gelatinplate
1 gelatinplater

FORBEREDELSE

Bringebær panna cotta er laget av halve oppskriften, to ganger, for å lage de forskjellige lagene. Det er også fullt mulig å lage kun to lag hvis du vil spare tid.

BRINGEBÆR PANNA COTTA
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter.
2. Varm opp fløte, bringebær og sukker i en panne, ta av varmen etter første boble. Sil væsken for å bli kvitt alle frøene.
3. Klem vannet ut av gelatinplaten og rør den inn i den varme fløteblandingen til den er helt oppløst. Hell over i et glass og sett i kjøleskapet i ca 30 minutter, til det har stivnet litt.

LAKRIS PANNA COTTA
1. Legg en gelatinplate i kaldt vann i 5 minutter.
2. Bland fløte, lakrispulver og sukker i en panne, varm opp og ta av platen etter første boble. Løs opp gelatinen i blandingen.
3. Fyll isen med lakris panna cotta og la den stivne helt i kjøleskapet. Server med bringebær, små marengs og urter.


BRINGEBÆR OG LAKRIS PANNA COTTAA

tradisjonell italiensk dessert med lakris

Populärt

Svenskjävlar!
1-3 arbeidsdager
Legg i handlekurven
Salmiakpulver
1-3 arbeidsdager
Legg i handlekurven
Banana Nostalgia
3-6 arbeidsdager
Legg i handlekurven
Smålänningar!
3-6 arbeidsdager
Legg i handlekurven
Logg inn